Crematorium Heimolen

Verbouwing
Bouwheer: IGS Westlede    
Locatie: Sint Niklaas    
Timing: 2015 –  2017 
Status: gerealiseerd
Nieuwbouw
Architect: Claus en Kaan Architecten (Rotterdam) 
Adviseurs: Pieters Bouwtechniek (stabiliteit), BB (technieken), Ellen Temmerman (veiligheidscoördinatie)     
Oppervlakte: 3.187 m²    
Timing: 2005 – 2008  
Budget: € 5.000.000    
Status: gerealiseerd

Projectondersteuning I Samenwerking
Technisch advies I Veiligheidscoördinatie I EPB

Verbouwing van het crematorium in een bosrijke omgeving. In 2008 begeleidde BB de nieuwbouw van het crematorium dat uit een ceremoniële en crematieruimte bestaat. Beide ruimtes worden zowel programmatorisch als bouwkundig uitgewerkt als elkaars spiegelbeeld in het horizontale vlak. De twee volumes worden van elkaar gescheiden door een open inkom- en ontvangstzone. Anno 2015 wordt de patio verbouwd tot een kantoorruimte met kitchenette  voor de begrafenisondernemers.  

Bureau Bouwtechniek
Voor de nieuwbouw staat BB in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het Nederlandse architectenbureau Claus en Kaan Architecten vanaf wedstrijdfase. De technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering behoren tot ons takenpakket.
Bij de verbouwing treedt BB op als uitvoerend architect en begeleidt de bouwheer vanaf het indienen van de bouwvergunning t.e.m. de oplevering. 

BB team verbouwing: ir. arch. Gert Biebauw, arch. Barbara Arts, arch. Bart Van den Bossche, ir. arch. Katrien Van Goethem, arch. Els Cauberghs
BB team nieuwbouw: ir. arch. Gert Biebauw