Façade Engineering

De gevel is het gebouwdeel bij uitstek dat kan inzetten op een toekomstgericht en leefbaar gebouw. Wij dragen daar heel graag een steentje aan bij.
Hotel Palace
Hotel Palace

De gevel is het meest representatieve en publieke onderdeel van elk gebouw, niet toevallig het onderdeel waar u als ontwerper graag uw stempel op drukt.

Wij zetten graag onze expertise in om samen met u tot een esthetische en performante schil te komen.

Met uw droom voor ogen stellen we een uniek team van interne experten samen. Voor we onze registers opentrekken, luisteren we aandachtig tot we begrijpen wat u voor ogen heeft. Als onze neuzen in dezelfde richting staan, mag u er op vertrouwen dat we aan het eind van de rit een hoogkwalitatief gevelontwerp op tafel leggen.

Onze aanpak is multidisciplinair en geïntegreerd. We zetten onze expertise in om van uw ontwerp een toekomstgericht en leefbaar gebouw te maken. Dat doen we door integrale en doordachte oplossingen aan te bieden waarbij de verschillende eisen in elkaar klikken.

CHOICE WTCB Zaventem 9032022 569 A2103 4473

Voorontwerp

In de ontwerpfase staan wij u bij om één of meerdere gevelconcepten af te toetsen.

Een handige beslissingsmatrix zet project specifieke criteria (brand, akoestiek, milieu impact, terugverdientijd, robuustheid, stabiliteit, daglicht, zomercomfort, onderhoud, esthetische eisen en omkeerbaarheid) tegenover elkaar.

Zo kan u als ontwerper al in een beginstadium de complexiteit van het gevelontwerp juist inschatten en weloverwogen keuzes maken.

Lastenboek mockup fondation Mons fotostaatalopwebsite 4019

Ontwerp tot oplevering

In deze fase zijn we klaar om het gevelconcept over het volledige project uit te rollen: verfijnd, gedetailleerd, afgetoetst met leveranciers, geraamd en ge-BIMed.

De complexiteit van een ontwerpteam hebben we onder de knie. Net als samenwerken met experten op het vlak van technieken, akoestiek en stabiliteit.

We kunnen in uw naam de volledige werf opvolgen of als u daar de voorkeur aan geeft op afroep gevelinspecties uitvoeren.

Brussels housewarming 569 A7843 Aangepast

Heeft u een vraag voor onze façade experten?

arch. Raf De Preter is een en al oor.

Maak kennis met onze façade experten

Uit Team Façade engineering (3)

Raf 569 A3809 4570

arch. Raf De Preter

Expert bouwdetails
Adviseur gevel
E-mail |
Johan 3224

prof. arch. Johan Cordonnier

Projectarchitect
Expert bouwdetails
Adviseur gevel
E-mail |
Gust

ir. arch. Gust Mannaerts

Projectarchitect
E-mail |