Expertises

Onze experten komen graag bij u langs om met kritische bril naar de schade aan uw gebouw kijken. Voor ze tot bij u komen luisteren ze aandachtig naar uw bezorgdheden. Samen met u stellen ze een plan van aanpak op zodat u goed geïnformeerd aan dit traject begint.
NA 2

Bouwschade of - gebreken?

U mag erop rekenen dat onze experten verder kijken dan hun neus lang is. Dat wil zeggen dat ze aandacht hebben voor niet voor de hand liggende oorzaken en verbanden zoeken waar ze op het eerste zicht niet te vinden zijn. Niet omdat we graag ingewikkeld doen, wel omdat we grondig te werk gaan en niets aan het toeval willen toeschrijven.

Onze experten kijken met open blik, nemen de tijd om te begrijpen hoe uw gebouw in elkaar zit en toetsen wat ze zien aan hun bouwtechnische kennis en ervaring. Al deze elementen brengen ze samen in een advies op uw maat. Met dat advies hebt u de sleutel in handen om uw probleem verder aan te pakken.

46 A2405 2521

Wat maakt onze experten bijzonder?

Al onze experten hebben een bouwkundige achtergrond. Dat geeft hen inzicht in hoe uw gebouw in elkaar zit en kennis over waarom het soms fout loopt.

Wat hen verbindt is het engagement om u zo goed mogelijk verder te helpen. Een juiste dosis inlevingsvermogen helpt hen daarbij. Een goede portie gezond verstand ook. En het talent om beide in evenwicht te houden wanneer ze samen met u naar een oplossing zoeken.

Ons expertise team is van vele disciplines thuis. Het wordt behalve voor expertises ook ingeschakeld voor andere bouwtechnische studies of adviezen of leiden een werf. Deze diversiteit aan kennis en ervaring verzilveren ze als ze hun aanbevelingen vertalen in concrete en werkbare richtlijnen waar u echt mee verder kan.

Vochtproblemen in uw gebouw? U bent hier aan het juiste adres.

Bijstand bij oplevering

De voorlopige oplevering mag je zonder aarzelen een van de cruciale momenten in het bouwproces noemen. Het is het moment waarop de werken aanvaard worden en de sleutel overhandigd wordt aan de eindgebruiker. Een moment om in te kaderen dus.

Een voorlopige oplevering heeft meer om het lijf dan een controlerondgang. Je verschijnt best goed voorbereid op het appel. Bijvoorbeeld door een technisch expert onder de arm te nemen.

Een gewapend expert is er twee waard. Nog voor onze expert de deur uit gaat, verdiept die zich in het gebouw in kwestie. Dat doet die om niets aan het toeval over te laten en er zeker van te zijn dat alles conform de vergunning en het verkoopslastenboek gebouwd is. De expert controleert ook of alle noodzakelijke keurings-en indienstellingsverslagen voorhanden zijn.

Vanuit een neutrale positie bemiddelt de expert kritisch maar rechtvaardig tussen alle partijen ter plaatse.

Op stap met onze experten
2021 10 22 BB Werfbezoeken 4378

“Voor een rondje bekvechten ben ik niet te vinden. Ik zie mezelf als een gids die alle partijen door het bos van de voorlopige oplevering begeleidt met als einddoel een ondertekening van het verslag … met een glimlach,” aldus expert Jolien Van Bever 🤝🏽. Oplossingsgericht denken en handelen is daarbij essentieel.

Jolien is pas tevreden als de eindgebruiker door haar tussenkomst op beide oren kan slapen en dat in een veilig en goed gebouwd huis.

BMI Drawing Paulus

Toegankelijkheidsanalyse

Om een ondergrondse parkeergarage in te rijden moet je al eens je beste stuurkunsten bovenhalen. Tijdens zo’n moeilijk momentje vraag je je af of de ontwerper zelf regelmatig met de auto een garage binnen rijdt. Feit is dat het inschatten van manoeuvres en de dimensionering van voertuigen geen sinecure is. Onjuiste inschattingen leiden vaak tot geschillen tussen partijen en soms zelfs tot gerechtelijke procedures. 

U herkent de situatie? Schakel gerust prof. ir. arch. Paulus Present in. Zijn objectieve analyses brengen duidelijkheid in potentieel benarde situaties.

2022 04 21 Bureau Bouwtechniek 02071

U heeft nood aan een expert?

ir. arch. Stephanie Van Goethem helpt u heel graag verder.

Maak kennis met onze experten

Uit Team Renovatie, Restauratie & Onderhoud (4)

J Olien Van Bever

ir. arch. Jolien Van Bever

Projectarchitect
E-mail |
Kopie van Paulus

ir. arch. Karen Dockx

Technisch expert
E-mail |
Stephanie Van Goethem

ir. arch. Stephanie Van Goethem

Projectarchitect
Adviseur gevelrenovatie
Expert schadediagnose en herstelling van beton
E-mail |
Kopie van Paulus

ir. arch. Yoshi Craeye

Technisch expert
E-mail |