18289 182 3069

Uitvoerend architect

We helpen de ontwerpend architect met alle technische en financiële vraagstukken, zodat die zich volledig op het ontwerp kan toeleggen.

We zijn ook architecten, maar ontwerpen laten we liever aan u over. Als uitvoerend architect werken we heel graag met u en bij uitbreiding het volledige ontwerpteam samen aan kwalitatief hoogstaande architecturale projecten.

We staan klaar om betrokken te zijn bij elke fase van het project, vanaf de wedstrijd tot en met de oplevering en nazorg. We geven er de voorkeur aan om samen met u door het hele proces te gaan, van start tot finish.

Hebben we onderweg ingewikkelde vragen rond duurzaamheid, brandveiligheid of façade kunnen we beroep doen op onze eigen specialisten ter zake.

Zolang uw project loopt, houden we voor u de planning in de gaten, bewaken we het budget en zorgen we voor de coördinatie van de verschillende partners van het ontwerpteam.

BB Ontwerp Tot Uitvoering NL iv

Hoe werken we vlot samen?

We werken het liefst met u samen als een tandem. Bij aanvang van het project bent u aan zet. Gaandeweg in het traject nemen we het stuur van u over. We vinden het belangrijk dat we de volledige rit samen uitrijden.

Paardenmarkt 6223 569 A7476 Large 4791

Start project t.e.m. bouwvergunningsaanvraag

In deze fases van het projectproces staan we aan uw zijde in een adviserende rol.

We leiden samen met u het proces in goede banen. We zijn ook goed in het coördineren van het ontwerpteam en bundelen van de adviezen van de verschillende bouwpartners zodat we deze eerste fase kunnen afsluiten met een geslaagd ontwerp.

  • Wij helpen u verder met bouwtechnisch advies, kijken de budgetten na en geven u ons advies met betrekking tot bouwkostbepaling.
  • De raming kan u volledig aan ons toevertrouwen.
  • U kan ons ook inschakelen voor een grondig materiaalonderzoek.
  • We duiken in de regelgeving en zoeken binnen dit kader naar een werkbare en realiseerbare context. Uw droom blijft daarbij centraal staan en zorgt ervoor dat u door de bomen het bos blijft zien.
  • Detaillering is our middle name, dus dat nemen we ook graag voor onze rekening. Op uw vraag kan er uiteraard ook meer tekenwerk aan de pas komen.

Zet ons vroeg genoeg in het proces mee aan tafel. Hoe sneller we onze bouwtechnische expertise toetsen aan uw ontwerp, hoe vlotter we door de volgende fases van het traject fietsen. Een duidelijke bouwmethodiek bij de start van het project bepaalt de impact van uw gebouw op de omgeving. Daar zijn we dus graag op tijd bij.

Choice BB BAN 18 10 23 569 A9723 Gemiddeld

Aanbestedingsdossier t.e.m. oplevering

Vanaf deze fase nemen we de coördinatie en de leiding van het proces van u over. Inclusief de zorgen.

U kan uw droom met een gerust hart aan ons toevertrouwen. We begrijpen wat uw project nodig heeft en gaan tot het uiterste om het tot in het kleinste detail in kaart te brengen en uit te voeren.

Wees gerust, we hebben uw project volledig in de vingers voordat de eerste steen gelegd wordt.

  • Wij ontfermen ons over de opmaak van de uitvoeringstekeningen, bouwtechnische detaillering, het lastenboek en de meetstaten.
  • Als u dat wenst begeleiden we ook de aanbesteding en leggen we de offertes voor u naast elkaar.
  • Als uitvoerend architect zijn we in onze nopjes op de werf. We zitten de vergaderingen voor en volgen de kwaliteit van de uitvoering op tot en met de definitieve oplevering. Dit doen we altijd en overal in overleg met u, de ontwerpend architect.

We rusten pas als het eindresultaat voldoet aan uw verwachtingen. We behouden daarbij uiteraard wel ons gezond verstand.

Nazorg

Uiteraard laten we u niet aan uw lot over eens de oplevering ondertekend is. We nemen nog steeds onze verantwoordelijk om zowel de opdrachtgever als de gebouweigenaar bij te staan en te ontzorgen.

Praktijkervaring en kritisch denkvermogen geven onze specialisten voeling met actuele bouwpraktijken. 

Passie voor de techniek van het bouwen, houdt hen alert voor de ontwikkelingen van morgen.

002260 3 D camera view 01

BIM op maat als standaardpraktijk

Samen met onze opdrachtgevers delen wij de overtuiging dat een weldoordachte digitale voorbereiding en BIM-strategie essentieel zijn voor een geoptimaliseerd gebouwtraject dat verder mikt dan louter ontwerp- en uitvoeringsfase.

Voor we aan een BIM-traject beginnen luisteren we aandachtig zodat we begrijpen wat voor u belangrijk is en wat u van ons traject verwacht. We geloven in maatwerk. En wel van het type dat tot stand komt in samenwerking met u en bij uitbreiding alle andere partners.

Voor ons is elk project een BIM-project. We zetten digitale tools en technologieën zo uitgebreid mogelijk in ten dienste van de gebouwde omgeving.  

Het BIM-model is het digitale fundament en dé sleutel tot een succesvolle samenwerking.

002635 3 D WTCB Overzicht01 Bestaand 20200305 PP 4864

Digital twin

Een dynamische digital twin van de gebouwde of te bouwen omgeving vinden we noodzakelijk om die complexe realiteit te begrijpen.

Met een digital twin aan onze zijde kunnen we goed geïnformeerde beslissingen nemen tijdens alle fases in het leven van een gebouw gaande van ontwerp tot bouw, gebruik, onderhoud, afbraak en herbestemming.

Casino

Klinkt allemaal goed?

Ga dan zeker eens kijken naar de projecten waar we als uitvoerend architect aan meegewerkt hebben.

Andere vormen van architectuur

Coördinerend architect

We zitten aan de projecttafel als vertegenwoordiger van de bouwheer, architect of het ontwerpteam en nemen de organisatie van het bouwproces over.
Meer over Coördinerend architect

Technisch afgevaardigde opdrachtgever

U doet als klant beroep op de expertise van onze specialisten voor de beoordeling van de technische kwaliteit van uw project voor en tijdens de bouwfase.
Meer over Technisch afgevaardigde opdrachtgever