Een nieuwbouwproject is in de nabije toekomst niet meer volledig nieuw. En niet alle materialen eigendom van de gebruiker. Circulair denken en bouwen is ondertussen de norm. Of zou dat moeten zijn.
Onze specialisten circulair bouwen motiveren hun klanten om de principes van circulair bouwen te implementeren in hun projecten. Niet tabula rasa gewijs, wel op maat van uw project, het gebouw en de locatie.
Een circulair gebouw is
Bij de aan- en afvoer van materiaal ligt de focus op behoud, hergebruik, upcycle en ten slotte recycle. De volgorde is niet toevallig.
In een interview met Circubuild laat Nadja Van Houten, circulair bouwen specialist van het eerste uur en lid van Team Kennis, Innovatie & Techniek, in haar circulaire dromen kijken.
“Ik durf te stellen dat wij mee zijn met alles wat beweegt rond circulair bouwen. Wij spitsen ons vandaag niet toe op één specifiek aspect van het duurzame bouwprincipe, maar hanteren een holistische kijk en proberen in elk project steeds de meest haalbare mix van circulaire ingrepen toe te passen."
Van bij de start onderzochten we mee hoe de bouwsector circulair kon evolueren.
We blijft kennis vergaren door o.a. deelname aan talrijke studiedagen en masterclasses, aan kennisdelingsprojecten van de VUB en Vlaanderen Circulair, workshops van NAV, brainstormsessies met fabrikanten en de Green Deal Circulair Bouwen.
We leiden verschillende onderzoeksproject met de steun van Vlaanderen Circulair.
Dat betekent voor u dat we bij de circulaire pinken zijn en dat we in elke samenwerking de principes van circulair bouwen met verve zullen verdedigen. Uiteraard steeds binnen de context en de mogelijkheden van uw project.
Jona of Katrien zitten voor u klaar.