Kopie van 3000 TOTEM 3

Integrale duurzaamheid

Wij geven u onderbouwd advies voor een volhoudbare wereld.

Onze duurzaamheidsadviseurs helpen u uw duurzaamheidsambitie onder woorden te brengen. Zodat u aan de start van uw project goed begrijpt waar u op inzet en welke inspanningen dit vraagt.

Onze adviseurs begeleiden u en uw ambities graag tijdens alle fases van het bouwproject.

Duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die voorziet in de behoeften van de huidige generatie, zonder de behoeften van toekomstige generaties, zowel hier als in andere delen van de wereld, in gevaar te brengen.
VN-commissie Brundtland, 1987

We streven naar kwalitatieve, duurzame en toekomstgerichte gebouwen. Dit doen we door te vertrekken van de gewenste levensduur van het gebouw én al zijn onderdelen. 

Hoe eerder hoe beter

Een duidelijke visie rond duurzaamheid is meegenomen. Dit spreekt voor zich. Liefst al van bij het schetsontwerp. Als u de richtlijnen van onze duurzaamheidsadviseurs vanaf deze vroege fase meeneemt, beperkt u potentiële aanpassingen in het verdere verloop van uw project tot een minimum.

Bijvoorbeeld vanaf de ontwerpfase?

U kan ons tijdens uw ontwerptraject inschakelen om het over duurzaamheid in het algemeen te hebben dan wel in detail over deelaspecten ervan. Wij beheersen alle factoren die bijdragen aan een duurzaam, kwalitatief en toekomstgericht gebouw. Ook die waar u zelf nu nog niet aan gedacht heeft.

Afbeelding 02 Integraal duurzaamheidsadvies

Let's GRO

Voor we een plan van aanpak uitwerken, bekijken we samen met u welke duurzaamheidsaspecten binnen uw opdracht passen. We bedienen ons van duurzaamheidsmeters om te valideren wat we prediken. We laten dus geen kansen onbenut om het gebruik van duurzaamheidsmeter GRO bij onze partners te stimuleren.

GRO is een handleiding ontwikkeld door Het Facilitair Bedrijf (Het agentschap Facilitair Bedrijf ondersteunt Vlaamse overheidsentiteiten met diverse diensten zoals facilities, vastgoed, documentbeheer en overheidsopdrachten.) met de ambitie om via een geïntegreerd ontwerpproces tot toekomstgerichte gebouwen te komen.

Omdat we doen wat we kunnen om de transitie naar meer circulariteit aan te moedigen, helpen we de drie gewesten actief bij de verdere ontwikkeling van de GRO tool en staan we regelmatig voor de GRO klas.

U kan dus op uw beide oren slapen, GRO heeft voor ons geen geheimen.

Ontdek hoe we de overheid bijstaan Ontdek onze voornemens
Banner circubuild nieuwsbrief gro nl
GreenDealNatuurinclusieveParkeerterreinen

Natuurinclusief

Onze ambities beperken zich niet enkel tot het gebouw. We ontwerpen natuurinclusief en houden rekening met bijvoorbeeld hitte-eiland-effecten om onze impact op de omgeving te limiteren.

Extreme regenbuien en lage grondwatertafels zullen in de toekomst vaker voorkomen. Met regenwaterbuffering, infiltratie en hergebruik zijn gebouwen beter gewapend tegen perioden van overdaad en schaarste. Daarom zijn we gedreven in het evalueren van regenwaterbehandeling en afvoersystemen voor grijs en zwart water.

Green Deal Natuurinclusieve Parekeerterreinen

Convenant Green Deal

Gebruikers

We laten uw gebouw ook na de oplevering niet aan zijn lot over. Door de gebouwgebruikers vriendelijk maar kordaat op te leiden verzilveren we de duurzame inspanningen die we als bouwteam leverden.

Informatie in het PID, BIM-model en materialenpaspoort stimuleert herstelling, hergebruik en recyclage tot vele jaren na de oplevering.

Martijn presenteert Back To Basics

Kennisdeling

We stimuleren de bouwsector om kwalitatief te bouwen. We delen onze kennis en inzichten met universiteiten, CeDuBo, Vlaanderen Circulair, ie-net, Pixii, de BVA, het NAV, Buildwise en Embuild.

U mag er op rekenen dat we op de hoogte zijn van de geldende normen en wetten. Meer nog, we denken vaak mee na over de verplichtingen van morgen. Ga er dus maar vanuit dat onze collega's goed geïnformeerd voor u aan de slag gaan.

Lees meer over innovatie en onderzoek

Maak kennis met onze duurzaamheidsadviseurs

Team Duurzaamheid, Energie & Comfort (7)

Emma

ir. arch. Emma Van De Steene

Energie- en duurzaamheidsadviseur
E-mail |
Jente

ir. Jente De Schepper

Duurzaamheidsadviseur
E-mail |
Jona

ir. arch. Jona Van Steenkiste

Energie- en duurzaamheidsadviseur
EPB-verslaggever
E-mail |
KatrienVL

ir. arch. Katrien Van Lierop

Energie- en duurzaamheidsadviseur
E-mail |
B B Martijn Vyncke 8087 Large

ing. Martijn Vyncke

Energieadviseur
Daglicht expert
Adviseur technische installaties
E-mail |
BB Robbe oct2014

ir. arch. Robbe Verelst

Energie- en duurzaamheidsadviseur
Adviseur bouwfysica
E-mail |
Thomas DV

ir. arch. Thomas De Visscher

Energie- en duurzaamheidsadviseur
E-mail |

Andere vormen van advies duurzaam & circulair bouwen

Milieu-impact materialen

Een levenscyclusanalyse berekent de totale milieu-impact van uw bouwproject. Zo ver was u al. Wij gaan een stap verder in uw zoektocht naar optimalisaties.
Meer over Milieu-impact materialen

Circulair bouwen

Van sloop naar demontage. Van lassen en lijmen naar nagelen en schroeven. Onze kringloopspecialisten begeleiden u graag in de transitie van lineair naar circulair.
Meer over Circulair bouwen