Carrefour

Bouwheer: Redevco
Locatie: Arlon
Oppervlakte: 6000 m²
Timing: 2009
Status: afgerond

Technische renovatiebegeleiding | Daken & dakparkings

Sinds 2008 is Bureau Bouwtechniek een van de vaste partners van Carrefour voor de uitvoering van studieopdrachten voor platte daken. Zo helpt BB op jaarbasis een 25-tal winkels of 25.000 m² dak over heel België renoveren, vaak in combinatie met de veiligheidscoördinatie in ontwerp- en/of uitvoeringsfase.

Studie
Op basis van een grondig onderzoek (al dan niet destructief) en evaluatie van de bestaande toestand stelt BB een technisch en administratief bestek, gedetailleerde meetstaat en samenvattende meetstaat (inschrijvingsformulier) op.

Uitvoering
BB leidt de opvolging van de werken (technisch controle, kostentechnisch, organisatorisch) en assisteert bij de voorlopige oplevering inclusief verslaggeving.

BB team: ing. Freya Michiels, ir. arch. Dorien De Bonte, arch. ass. Ken Coolsaet, arch. ass. Tuur van Dijck

Case: Parkeerdak 
Bij de renovatie van het parkeerdak van de supermarkt Carrefour in Arlon werd de helft van het parkeerdak gestript tot op de drager, waarna een nieuw beton geplaatst werd teneinde de structuur te verbeteren. Voor de dakafdichting en rijlaag werd voor een meerlaagsysteem met kunsthars of PMMA gekozen en een nieuwe laag beton aangebracht die een stevig geheel vormt met de bestaande dakstructuur. 

Het parkeerdak in Arlon werd in een recordtijd van 3 maanden gerenoveerd en opnieuw in gebruik genomen door het publiek. 

Lees meer