Circulair ontwerpen

21.01.2024
Collega's Raf De Preter en Jan Moens begeleiden circulaire ontwerpopdracht aan de UGent.
Duurzaam Ontspannen 3

De 1e Masterstudenten van Studio A en Atelier Architectuurontwerp en Bouwdetail van de Ghent University kregen de opdracht van Sogent een circulaire ontspannings- en ontmoetingsruimte te ontwerpen op de campus van Tech Lane Ghent Science Park.

Onze collega Raf De Preter zette samen met aanvoerder van het Atelier Jan Moens zijn schouders onder de studenten én hun project.

Het bedrijventerrein legt de lat van de duurzaamheidsambities hoog. De studenten gingen de uitdaging aan om enkel te ontwerpen met circulaire of tweedehandse materialen, binnen een bepaald budget.

Het resultaat mag er zijn. De paviljoenen werden opgetrokken uit gebruikte serrestructuren en zijn meteen de blikvanger van het terrein.

"Het is indrukwekkend om het eindresultaat te zien”, glunderen de studenten. “Werken met circulaire materialen brengt zeker uitdagingen met zich mee, maar ons project toont dat het mogelijk is. Het besef dat wij als ontwerpers echt iets kunnen betekenen voor de maatschappij, is dankzij dit project volledig doorgedrongen."


Architect & engineers with a purpose.