Vier gesubsidieerde onderzoeksprojecten voor Vlaanderen Circulair

15.03.2019
We doen wat we kunnen om de transitie naar meer circulair bouwen te bevorderen. We zochten daarom partners en stakeholders om samen met ons een circulair traject aan te gaan.
190131 cirkel 3208
20211001 Circulaire modelomgeving 4202

Ontwikkeling van een circulaire modelomgeving voor residentiële projecten.

Circulariteit is nog weinig gekend op de residentiële vastgoedmarkt. Het is een snelle sector met veel stakeholders die veel beslissingen moeten nemen. Om circulair bouwen er te laten doorbreken, ontwikkelen we samen met Nextensa een tool voor de BIM modelomgeving, die alle partijen in snel tempo inzicht geeft in de circulaire opportuniteiten van hun bouwproject.

Circ gevelrenovatie

Een circulair systeem voor gevelrenovaties op grote schaal.

Door op grotere schaal naar gedeelde kenmerken tussen gebouwen te kijken, kan de circulariteit van een gevelrenovatiesysteem slagen. Samen met de UGent, Algemene Bouw Maes nv en De Witte Aluminiumconstructies ontwikkelen we een duurzaam modulair herbruikbaar gevelsysteem voor renovatie. Het zal toelaten om bestaande gebouwen op een circulaire manier snel te renoveren.

Paardenmarkt 6223 569 A7474 Large 4792

Schoolbouwprojecten circulair aanbesteden? Yes we can!

Bij de renovatie van twee gebouwen op een scholencampus van de UAntwerpen wordt het projectteam overtuigd van de voordelen van circulair bouwen.

Concreet willen we de focus leggen op een inventarisatie van circulaire producten en diensten, alsook een groter draagvlak creëren voor circulaire bouwprincipes door de verschillende bouwpartners van bouwprojecten over het thema te sensibiliseren.

Campus Paardenmarkt
Harvest Bay 3933

Circulair bouwen: samenwerken, de sleutel tot succes.

Samen met Jansen By ODS, Lootens, Buurman Antwerpen en Franck onderzoeken we de opportuniteiten en de knelpunten van een samenwerking rond de circulariteit van bouwmaterialen.

Deze specialisten vertellen je er graag meer over.

Uit Team Duurzaamheid, Energie & Comfort (3)

KatrienVL

ir. arch. Katrien Van Lierop

Energie- en duurzaamheidsadviseur
E-mail |
Jona

ir. arch. Jona Van Steenkiste

Energie- en duurzaamheidsadviseur
EPB-verslaggever
E-mail |
Emma

ir. arch. Emma Van De Steene

Energie- en duurzaamheidsadviseur
E-mail |

Uit Team Kennis Innovatie & Technologie (1)

Nadja

ir. arch. Nadja Van Houten

E-mail |