Twee BB projecten halen de Erfgoedjuweel 2023 erelijst

08.08.2023
Stad Antwerpen reikt op 28 september 2023 de monumentenprijs Het Erfgoedjuweel uit.
HU OUDG 1205 LR 4951

Twee van onze projecten blinken mee op de erelijst:

  • het Gerechtsgebouw Britselei
  • de Paardenmarktsite.

In totaal strijden 5 projecten voor de titel van Het Erfgoedjuweel. Ze maken een kans op een plaats in de Antwerpse eregalerij. De vakjury maakt zijn keuze bekend op 28 september, het publiek kan zijn favoriet kiezen tot en met 11 september.

Aan de Paardenmarkt ligt het 16de-eeuwse Knechtjeshuis en een 19de-eeuwse technische school. De gebouwen bevonden zich in slechte staat en werden gerenoveerd en gerestaureerd tot duurzame stadcampus met oog voor erfgoedelementen. De ingewikkelde site met losstaande gebouwen vormt nu een samenhangend geheel waar het aangenaam studeren is.

Architect: TV DMT – MAAT_WERK architecten i.s.m. Bureau Bouwtechniek
Bouwheer: Universiteit Antwerpen

Gerechtsgebouw Britselei

Het bekendste pand op de Britselei kreeg een grondige renovatie en is helemaal klaar voor de 21ste eeuw. De buitengevel en het interieur kregen hun authentieke uitstraling terug. Overdekte binnenplaatsen werden opengemaakt en dankzij slimme ingrepen is er opnieuw meer daglicht. Historische zittingszalen en muurschilderingen zijn met zorg gerestaureerd en vertellen opnieuw de geschiedenis van het gebouw.

Ontwerpteam: TV OGA (HUB i.s.m. Origin, Bureau Bouwtechniek en RCR)
Bouwheer: Regie der Gebouwen, Cel Justitie (FOD)

UW STEM MAAKT HET VERSCHIL!

Wij kunnen onmogelijk kiezen tussen deze parels, beide verdienen aandacht en erkenning voor zowel het resultaat als het werk dat onze collega's samen met hun teams verzet hebben.

Maar dat mag je niet tegenhouden om je favoriet een extra duwtje in de rug te geven door je stem uit te brengen.