Renovatie De Roma uit in boek

29.05.2023
"Begin januari 2003 staan twee jonge mensen aan de poort van De Roma. Met de vraag of ze een handje mogen helpen." Jan Moens en Nadja Van Houten herinnering het zich als de dag van gisteren.
ROMA Book 4901

Vanuit zijn luie zaterdagmiddagzetel werd Jan getriggerd door een reportage op ATV. De Roma had net zijn eerste werkweekend achter de rug. Als dat maar goedkomt, is het eerste wat in Jan opkomt. En of we die mensen niet moeten gaan helpen. Vanaf die dag staat Bureau Bouwtechniek De Roma bij in elke fase van de renovatie.

Het boek De Roma - Het Verhaal brengt hulde aan iedereen die een steen, groot en klein, heeft bijgedragen aan de realisatie van De Roma-droom. Zo ook Bureau Bouwtechniek.

Ook wij op onze beurt zijn dankbaar dat we een straffe ploeg specialisten uit eigen rangen en uit ons netwerk hebben kunnen overtuigen en motiveren om dit verhaal mee te vertellen. Needless to say ook bijzonder trots bovendien op wat we samen verwezenlijkt hebben.

Wij passen voor middelmaat. Projecten in de culturele sector liggen ons na aan hart. Daar hangt nog de sfeer en de energie van een idealisme waarin wij ons makkelijk kunnen terugvinden.
Jan Moens

De Roma is een monument voor en door mensen. Het is erfgoed dat weet te verbinden, mensen gelukkig wil maken, ten dienste wil staan van een gemeenschap en ook gedragen wordt door die gemeenschap.

Meer meaning hebben wij niet nodig.