Gare Maritime in de pers

01.12.2020
Dat de Gare Maritime een eyecatcher zou zijn bewijzen de artikels die over dit bijzonder project verschenen zijn.
11 Gare Maritime NRA Filip Dujardin HR 3813

RIBA Journal

Neutelings Riedijk Architects maakt een overdekte stad op menselijke schaal in het enorme, omgebouwde goederenstation in Brussel met warm CLT en beglazing van vloer tot plafond.

Lees het artikel in RIBA

Frame

Gare Maritime, een landmark in de Belgische hoofdstad, is door Neutelings Riedijk Architecten en Bureau Bouwtechniek omgetoverd tot een duurzame ruimte voor werk en winkels.

Lees het artikel in Frame

Divesare

Gare Maritime, once Europe’s largest railway station for goods on the Tour & Taxis site in Brussels, has been transformed into a covered city with a mixed program of working and shopping and plenty of public space to relax. Under impressive steel roofs Neutelings Riedijk Architects designed the new Gare Maritime as a city district; ‘a city where it never rains’.

Lees het artikel in Diversare

Domus

De eindeloze gangen van het station, een wonder van staalarchitectuur, zijn een stedelijk interieur geworden: vandaag herbergen ze het grootste gebouw van gelamineerd hout op het hele Europese continent.

Lees het artikel in Domus

Dezeen magazine

Neutelings Riedijk Architecten en Bureau Bouwtechniek hebben een station in Brussel omgebouwd tot een mixed-use ontwikkeling, het grootste CLT project in Europa.

Jan de Moffarts Architecten, Bureau Bouwtechniek, Ney & Partners en Boydens hebben de restauratie van de oude spoorwegloodsen uitgevoerd. De geklonken tralieliggers en drie-scharnierspanten zijn zorgvuldig gerestaureerd en op bepaalde plaatsen versterkt.

Lees het artikel in Dezeen

Dimension

De schatkamer die de site Thurn & Taxis voor Brussel vormt, blijft juwelen spuien. Het nieuwste kleinood aan deze stedelijke kroon is de renovatie annex herinrichting van het goederenstation Gare Maritime tot een overdekte verzameling nieuwe paviljoenen in hout, waarin werken, winkelen en ontspannen een door groen omgeven en tegen de weersomstandigheden beschutte plek krijgen.

Lees het artikel in Dimension

Collega's over hun Gare Maritime in Plan 10 Magazine.

Grootste CLT-project van Europa. Een stad opgetrokken uit kruislaaghout.

Renoscripto belicht de erfgoedwaarde.