Wedstrijd Collectie Centrum Antwerpen gewonnen

04.10.2024
Het architectenteam HUB architects en Office Winhov neemt ons onder de arm als duurzaamheidsadviseur en GRO-coördinator voor het Collectie Centrum in Antwerpen.
Collectie Centrum Antwerpen

In het nieuwe Pomppark Zuid aan de Desguinlei in Antwerpen komt een nieuwbouw die de uitgebreide stedelijke erfgoedcollectie zal huisvesten: het ‘Collectie Centrum Antwerpen’. Stadsontwikkelingsbedrijf AG Vespa schreef hiervoor een architectuurwedstrijd uit, waarbij het ontwerpbureau TM Office Winhov – HUB als winnaar werd uitgekozen. Bureau Bouwtechniek neemt de rol van duurzaamheidsadviseur en GRO-coördinator voor zijn rekening.

Duurzaamheid

Voor het erfgoeddepot merkte het ontwerpteam een hoge duurzaamheidsambitie op van de opdrachtgever AG Vespa. Er is een prominente rol weggelegd voor duurzaamheidsmeter GRO. Om deze ambities waar te maken neemt het ontwerpteam ons onder de arm.

Spreekt voor zich dat we blij zijn dat het ontwerpteam onze voortrekkersrol m.b.t. duurzaamheidsmeter GRO erkent.


Onze duurzaamheidsadviseurs dromen ervan om gebouwen groener en efficiënter te bouwen. Om die dromen gestalte te geven staan ze mee aan de wieg van de ontwikkeling van tools die de duurzaamheid van gebouwen meten en optimaliseren. De duurzaamheidsmeter GRO is zo’n tool, ontwikkeld door het Het Facilitair Bedrijf - Vlaamse overheid, met de ambitie om via een geïntegreerd ontwerpproces tot toekomstgerichte gebouwen te komen.

GRO geeft handvaten aan de verschillende betrokken partijen en maakt het brede thema ‘duurzaamheid’ communiceerbaar.

Duurzaamheid is integraal of is niet