Vrouwen in Architectuur

24.05.2024
Het Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) richtte ruim een jaar geleden de werkgroep Vrouwen in Architectuur op. De werkgroep buigt zich over de belangrijkste oorzaken van de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de sector en denkt na over oplossingen.
Katrien Jolien

Uit gegevens van de Orde van Architecten blijkt dat er in Vlaanderen 36% vrouwelijke architecten zijn (cijfers uit 2020), terwijl er al jarenlang ongeveer 50% vrouwelijke studenten afstuderen van de opleidingen architectuur en ingenieur-architectuur. Vooral na 35 jaar haken vrouwelijke architecten af.

De werkgroep probeert te achterhalen waar de schoentjes wringen en zoekt naar concrete oplossingen. En guess what ... onze collega projectarchitect Jolien Van Bever is een van de geëngageerde architecten die zetelt in de werkgroep.


Eerste wapenfeit is een nagelnieuw netwerkevent 'Vrouwen Bouwen' dat de rol van vrouwen in de bouwwereld belicht omdat "we ervan overtuigd zijn dat hun aanwezigheid en inzet een revolutionaire verandering teweegbrengt."

Op dit event presenteren zes architecten actuele uitdagingen van ondernemerschap en inclusiviteit tot duurzaamheid en digitalisering. Kortom: inzichten voor iedereen die streeft naar vooruitgang in de bouwsector. En guess what ... onze duurzaamheidsadviseur Katrien Van Lierop is een van de zes.

Trots op jullie Jolien en Katrien. Knap dat jullie jullie engagement tonen. Op naar een inclusievere bouwcultuur! Wij doen mee.

Praktisch:
📅11 juni
🕒vanaf 17u ontvangst met hapjes en drankjes, de lezingen beginnen stipt om 18u
📍Museum M, Leopold Vanderkelenstraat 28 in Leuven.

Inschrijven