Jan Moens gastspreker op ProBitumen Management symposium

11.03.2024
Met de groeiende behoefte om het dak in te zetten voor tal van functies, is de druk op de jarenlange betrouwbare prestatie van de waterdichtende lagen groot. Het ProBitumen Management symposium bood verdieping, inzicht en geruststelling. Deelnemers gingen naar huis met een goed verhaal over de kracht van een dubbele laag bitumen, al dan niet verlijmd, in de strijd tegen het water.
Zoonjens Waasland52
Untitled 02663

Het ProBitumen Management Symposium vond plaats op donderdag 23 november in het imposante gebouw van BuildWise in Zaventem (Brussel).

  • Pieter-Jan de Buyck, van de Vlaamse instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO), onderzocht wat de invloed van bitumen en andere bouwmaterialen is op de kwaliteit van water.
  • Architect en hoogleraar Jan Moens verdiepte zich systematisch in het detailleren van een volledig plat dak om lekkage te voorkomen.
  • Edwige Noirfalisse (BuildWise) onderzocht een groot aantal lekdetectiesystemen en vergeleek ze op gebruiksvriendelijkheid en werking.

Probitumen Management Symposium stelt gerust

Het risico zit in de details. Een goede tweelaagse bitumeuze dakdekking van 7 tot 8mm, dat blijft waterdicht. Maar bij de aansluitingen, bijvoorbeeld naar de opgaande gevel: daar ontstaan onzekerheden.
Waaslandshopping 3807

Benieuwd naar hoe onze dakspecialisten betekenis geven aan elke vierkante meter op het dak?