Kunstproject OFF THE WALL featuring Arthur Devisscher

10.09.2024
OFF THE WALL is het kunstproject van Bureau Bouwtechniek.
Kunstenaar OTW3

OFF THE WALL werd in 2021 in het leven geroepen op het moment dat we onze intrek namen in ons nieuw kantoor in Antwerpen. Elke twee jaar nodigen we een kunstenaar uit om een mural te maken in onze inkomhal. De kunstenaar in kwestie krijgt geen opdracht. Een ontmoeting met ons, wie we zijn en wat ons drijft én uiteraard met de muur in kwestie zijn zijn inspiraties. Het resultaat, de mural, is een dialoog tussen het creatief proces van de kunstenaar en onze lijfspreuk: meaning in every square meter.

Afwisselend doen we beroep op curator Ephameron van het Graffix festival die ons een selectie presenteert of op de collega's die ons met suggesties mogen verrassen. In 2024 is het de beurt aan Ephameron.

Arthur Paard Cirkel
Arthur Boeket versie2

OFF THE WALL - 3 / 2024
Arthur Devisscher

Kenmerkend voor het werk van de jonge Brugse illustrator Arthur Devisscher zijn zijn overvolle, kleurrijke tekeningen. Ze tonen fantasierijke taferelen waarin zowel dieren als mensen paraderen. Beide herkenbaar en tegelijkertijd bevreemdend. Mens en dier lopen hand in hand. Vaak gewapend met zwaard of geweer. De getekende wereld van Arthur getuigt dan ook van weinig realisme. Hij vertrekt van een idee, een zin of een beeld. De rest komt vanzelf. Intuïtief. En gaandeweg.

Of zijn tekeningen een verhaal vertellen? Daar is hij naar eigen zeggen niet mee bezig. Details. Daar is het Arthur om te doen. Hij bouwt zijn tekeningen op met een veelheid aan kleine elementen en gebruikt kleuren over elkaar. Dat brengt een traagheid met zich mee. En maakt van elke creatie een intense, haast rituele beleving. Ook de toeschouwer kan eindeloos vertoeven in het werk van Arthur. De overvloed aan details dwingt een verstilling af.

Ik ben geobsedeerd door details.
Arthur Devisscher