Expert Day: Passieve oplossingen voor oververhitting

23.09.2024
Met de toenemende frequentie van hittegolven en stijgende temperaturen wordt het voorkomen van overhitting in gebouwen en de gebouwde omgeving almaar belangrijker.
Studie Warmteconcepten4
Daylight Webinar Martijn 1

Raamontwerp, daglicht, passieve zonnewinsten en hittestrategie

Openingen in gevels vervullen meerdere functies in een gebouw. Naast toegang onderhouden ze ook een relatie tussen bewoners en de buitenomgeving. Ze zorgen ervoor dat onze biologische klok "in sync" blijft met de seizoenen en geven gratis licht. Naast zichtbaar licht krijgen we in de winter ook gratis warmte die in de zomer liefst onder controle blijft.

Hoe kunnen we koeling in gebouwen vermijden maar toch blijven putten uit de andere gratis diensten die een raam/deur vervult?

Collega en daglichtspecialist Martijn Vyncke kijkt op deze Expert Day naar voorbeelden uit het verleden en andere klimaatzones en adviseert hoe we met een minimum aan techniek passieve klimaatstrategieën kunnen ondersteunen!

Expert Day: Passieve oplossingen voor oververhitting

Passieve ontwerpstrategieën zijn een absolute noodzaak om oververhitting aan te pakken. Maar ook stedenbouwkundige inrichting van de ruimte, groenvoorziening en blauwe dooradering spelen een belangrijke rol.

Dit Expert Day programma wordt mede ingevuld door Pixii's kennispartners Bureau Bouwtechniek, Thomas More en archipelago.

We delen de inzichten en ervaringen van toonaangevende kennisinstellingen, bedrijven en specialisten uit de bouwwereld met presentaties die theorie en praktijk met elkaar verbinden.

Inschrijven?

Dinsdag 1 oktober 2024

De Kazematten, Kazemattenstraat 17 in Gent.