Projectarchitect Elien Coppitters aan het woord

04.07.2024
Architecturale uitvoering van SILT is door complexiteit en vele uitdagingen kolfje naar de hand van Bureau Bouwtechniek.
Svd BB Silt Middelkerke 20240323 009

"SILT in Middelkerke was op meerdere fronten een bijzonder project om te realiseren. De geometrie van de hoteltoren vormde een grote uitdaging, aangezien rechte elementen nauwelijks voorkomen in het ontwerp. Bovendien vereiste de unieke locatie tussen dijk en duin een doordachte interpretatie van het bestaande normatieve kader om tot een uitvoerbaar en duurzaam resultaat te komen.

Als uitvoerend architect ondersteunde Bureau Bouwtechniek de Nederlandse ontwerpende architect ZJA met alle technische en financiële vraagstukken, zodat zij zich volledig op het ontwerp konden richten. Bureau Bouwtechniek hield ook controle op de uitvoering en zorgde ervoor dat de doelstellingen en het plan voor alle partners steeds duidelijk waren."

Teamwork

Ingenieur-architect Elien Coppitters was projectleider van SILT. Ze nam in elke fase een belangrijke coördinerende rol op zich. Ze kon daarbij rekenen op de steun van haar collega's Klaas Calle, Tatjana Bogaert en Jan Moens.

BIM-architect Alexander Vandenberghe werd ingezet om de complexe geometrieën van SILT binnen strakke deadlines te modelleren. Hij werd geflankeerd door Laura Rombaut.

Onze energieadviseurs Jona Van Steenkiste, Katrien Van Lierop en Emma Van De Steene waren aan zet voor duurzaamheidsstudies en EPB-verslaggeving.

Ken Coolsaet tenslotte nam de veiligheidscoördinatie voor zijn rekening.

Screenshot gordijngevel casino