Bureau Bouwtechniek levert allerlaatste School van Morgen op

Met het Technicum in Sint-Truiden leverden collega's Kathleen Rens en Steven Van Hoorde de allerlaatste School van Morgen op.

Bureau Bouwtechniek was in 2013 ook van de partij bij de eerstesteenlegging van de allereerste School van Morgenhet Gemeentelijk Technisch Instituut in Londerzeel

Scholen van Morgen

Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds, samen gestructureerd via DBFM Scholen van Morgen nv.

DBFM Scholen van Morgen nv staat in voor het ontwerp (Design), de bouw (Build), de financiering (Finance) en het 30-jarig onderhoud van de schoolgebouwen (Maintain). Na afloop wordt het gebouw overgedragen aan het schoolbestuur.

AG Real Estate treedt op als afgevaardigd bouwheer. Team Vlaams Bouwmeester is een belangrijke operationele partner voor de keuze van de ontwerpen en het advies bij de uitwerking ervan.

In cijfers uitgedrukt realiseerde Scholen van Morgen 182 scholen oftewel 710.000 m² gebouwen die onderdak geven aan 133.000 leerlingen.

Bureau Bouwtechniek was betrokken bij de realisatie van maar liefst 19 van de 182 Scholen van Morgen :