BB FOR ... Het Werk der Daklozen

01.03.2024
Zaterdag 14 september trekt BB FOR in het zadel voor vzw Het Werk der Daklozen.
BB For2024

Het doel

Het Werk der daklozen is een autonoom privaat onthaalcentrum voor thuislozen in Antwerpen. Het stelt kamers ter beschikking aan erkende alleenstaande mannelijke vluchtelingen, een kwetsbare en vaak geviseerde groep.

Afbeelding1

Hun project

De werking van de vzw huist in de Blindestraat. Wij voerden er eerder dit jaar (gratis) een audit uit ter voorbereiding van een doorgedreven renovatie. Daaruit bleek dat een kwalitatieve renovatie voor de vzw financieel niet haalbaar is.

Het project is bij ons blijven hangen. In de eerste plaats omdat we ons als mens aangesproken voelden. Maar ook omdat we bij BB al een tijdje op zoek zijn naar een manier om onze schouders ook onder sociale bouwprojecten met een breder maatschappelijk draagvlak te zetten. BB FOR biedt ons het ideale kader om het startschot te geven aan wat, alvast wat ons betreft, het begin van een mooie reeks beloofd te worden.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat 33 erkende alleenstaande mannelijke vluchtelingen straks een veilige en warme thuis hebben. Cool, toch?

Afbeelding1 5170 5170

Wat houden de renovatiewerken in?

1/ In totaal zullen er in het pand in de Blindestraat 33 studio's gecreëerd worden. De huidige kleine kamers worden per twee verbonden en ingericht tot grotere leefruimtes.

2/ Het hoogste gedeelte van de centrale trap is van hout en onvoldoende brandveilig. Het is een absolute prioriteit om die brandveilig te maken. Wie neemt deze uitdaging aan?

3/ Installatie van een lift. (Optioneel i.f.v. budgettaire mogelijkheden.)

Hoe kan u helpen?

Renovatiewerken kosten vooral geld. Met uw financiële bijdrage helpt u rechtsreeks mee aan het comfort en welzijn van de toekomstige bewoners van het huis.

Een fietstocht zonder fietsers brengt weinig vreugde op de been. Op zaterdag 14 september fietsen we in de mooie omgeving van Geraardsbergen. Muur of geen muur, er zal voor alle benen wat wils zijn. Je kan kiezen uit 3 parcours tussen de 130 en de 55 km.

Banner BB For 300x140 NIEUW1

BB FOR is onze tweejaarlijkse fietstocht voor het goede doel. We zijn in 2024 aan onze vijfde editie toe. In 2022 haalden we € 45.000 op en kregen we 120 sympathisanten op de fiets. Onze collega's kiezen voor elke editie een nieuw doel.

2021 IlseV

Had u graag meer informatie?

Ilse Vandesande helpt u graag verder.