Circulair bouwen: hoe begin je eraan?

De duurzaamheidsadviseurs van Bureau Bouwtechniek dromen ervan om gebouwen groener en efficiënter te bouwen. Om die dromen gestalte te geven staan ze mee aan de wieg van de ontwikkeling van tools die de de transitie naar meer circulariteit stimuleren. 

De duurzaamheidsmeter GRO is zo'n tool. Ontwikkeld door Bouwprojecten Vlaamse overheid - Het Facilitair Bedrijf om duurzaamheid in bouwprojecten te implementeren. 
  • BB is al geruime tijd actief betrokken bij de communicatie over en de ontwikkeling van GRO. 
  • We beheren de centrale helpdesk en bieden Nederlandstalige opleidingsmodules aan in heel Vlaanderen en Brussel.
  • De feedback die we uit eerste gebruikershand krijgen over de werking van GRO implementeren we rechtstreeks in de nieuwe intergewestelijke GRO.
Ook TOTEM, de Belgische tool om de milieu-impact van gebouwen te meten en te optimaliseren is van essentieel belang om je circulaire dromen gerealiseerd te zien.
  • Bureau Bouwtechniek beheert samen met Buildwise de Nederlandstalige helpdesk voor de drie gewesten en evalueert de tool. 
  • Samen werkten ze i.o.v. de OVAM een praktische gids uit met richtlijnen, strategieën en stappen om het gebruik van TOTEM kwalitatief te integreren in een opdracht. 
  • Bureau Bouwtechniek geeft de Nederlandstalige opleidingen in Vlaanderen en Brussel.

START TO TOTEM I START TO GRO 

Onze collega's en experten circulariteit Jona Van Steenkiste en Katrien Van Lierop helpen je graag op weg om circulair bouwen te integreren in je dagelijkse praktijk.  

Ze doen dit door de tools die daarvoor bestaan glashelder uit de doeken te doen. Na hun toelichting heb je alle bouwstenen die je nodig hebt om circulair bouwen bewust te omarmen zelf in handen. 

Agenda 

OOK TOTEM & GRO CRAZY? 

Goesting om deel uit te maken van ons Team Duurzaamheid en mee impact te hebben op onze toekomst? Niet twijfelen, check onze vacature en kom kennismaken.