Hotel Panquin

Architect: C+S architects LTD
Architect restauratie: Koplamp
Bouwheer: ION
Adviseurs: BM engineering (stabiliteit, technieken), VeCoBo (EPB, VC) 
Locatie: Tervuren
Oppervlakte: 9.500 m2
Timing uitvoering: 2022 - 
Budget: € 20.000.000 
Status: in uitvoering

© ION

Projectondersteuning I Samenwerking

Renovatie en restauratie van de oude Orangerie en het militair Hoefijzergebouw tot een hotelcomplex met 108 kamers. Beide dateren uit het midden van de 18de eeuw en zijn sinds 2004 beschermd als monument.

Naast de 108 kamers, voorziet het boetiekhotel ook polyvalente ruimtes, een aantal vergaderzalen, een wellness, een lobby,  een bar en restaurant met ruim terras en een ondergrondse parking.

Duurzaamheid

Op de Panquin-site wordt een geothermisch warmtenet geïnstalleerd die het hotel zal verwarmen in de winter en voor koeling zorgt in de zomer. Op die manier zal de site zo goed als geen fossiele brandstoffen gebruiken.

Minder dan 10 jaar nadat de laatste militair de kazerne heeft verlaten, zal de site een nieuwe maatschappelijke invulling krijgen die de hedendaagse vereisten voor comfortabel en ecologisch wonen combineert met de erfgoedwaarden van de gebouwen.

Bureau Bouwtechniek

BB neemt voor de gesloten ruwbouw de controle op de uitvoering voor zijn rekening. Voor het interieur staat BB ook in voor de de opmaak van het bouwkundige bestek en leidt het de controle op de uitvoering.

BB team : ir. arch. Michaël De Roeck, ir. arch. Thomas Cantraine, Glenn Verdyck, ir. arch. Matthias Van Rossen