Stevige stalen brandtoren voor Kalmthout

De gemeente Kalmthout heeft een nieuwe brandtoren. De slanke constructie ziet op haar hoogste punt 42 m boven het natuurgebied uit en combineert brandcontrole met communicatie en recreatie.

De gemeente Kalmthout, het Agentschap Natuur en Bos en telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten ASTRID waren de initiatiefnemers voor het nieuwe project. Het Nederlands architectenbureau NOHNIK dat in eigen land een aantal mooie referenties in torenbouw kan voorleggen, stond samen met Bureau Bouwtechniek en het ingenieursbureau ABT in voor het ontwerp.

“De impact op de omgeving moest zo gering mogelijk zijn”, steekt uitvoerend architect Michaël De Roeck van Bureau Bouwtechniek van wal. BB stond in voor technisch advies omtrent de raming van de bouwkosten, de detailtekeningen architectuur en het mee samenstellen van het aanbestedingsdossier. “De planning en montage moesten ook tijdig klaar zijn om geen hinder te veroorzaken tijdens het broedseizoen. Een en ander is opgevangen door een goede voorbereiding bij de start van de werken waarbij zoveel moge lijk uitvoeringsdetails in 3D-modellen werden uitgeklaard. Vervolgens werd zoveel mogelijk in het atelier voorbereid om de montage ter plaatse te bespoedigen”

Naar project

Downloads

BrandtorenKalmthout_Infosteel70hr (002)
PDF ~ 13.19 Mb
Download