VACATURE EPB-verslaggever

Als jij nu ook eens BB’er wordt!

Heb jij de drive om deel uit te maken van een gepassioneerd team dat er van droomt om onze gebouwen groener en efficiënter te maken? Een team dat impact heeft door ervoor te zorgen dat onze voetafdruk bescheiden blijft? Heb jij ook goesting om mee het verschil te maken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ons Team Duurzaamheid zit in de lift. Om de snelle groei comfortabel te houden zijn ze op zoek naar twee nieuwe collega’s. Liefst collega’s die van diverse markten thuis zijn en elkaar mooi aanvullen. Je takenpakket is dus zeker bespreekbaar. We laten jouw motivatie en passie de doorslag geven. We verwelkomen ook graag enthousiaste starters die zich vertrouwd willen maken met het thema duurzaamheid en energie.

Wat verwachten we van ons nieuwe teamlid?

 • Energiebewustzijn, duurzaamheid en toekomstgericht bouwen doen je hart sneller slaan. 
 • Kwaliteitsverbetering, kennisopbouw en kennisdeling zijn voor jou een must. 
 • Out-of-the-box denken schrikt je niet af. 
 • Problemen zijn voor jou uitdagingen waar je creatief mee aan de slag gaat. Je denkt vooruit en durft bestaande situaties in vraag stellen. 
 • Je communiceert vlot en krijgt energie van werken in een team, maar kan ook zelfstandig taken en opdrachten tot een goed einde brengen. 
 • Je kan je goed uitdrukken in het Nederlands; kennis van Frans/Engels is mooi meegenomen. 
 • Je springt al eens binnen in onze koffiebar op vrijdagochtend of hangt al eens graag mee aan de toog op vrijdagavond.

2 collega’s

EPB-verslaggever

 • Het verkennen en benutten van de mogelijkheden van de EPB-software spreekt je aan. 
 • Je maakt ventilatievoorontwerpen
 • Bouwknopen nakijken op de continuïteit van de isolatie doe je met plezier. 
 • Je gaat enthousiast mee op zoek naar optimalisaties in de energieprestatie van gebouwen. 
 • Het ontwerpteam kan op je advies rekenen om de juiste energiebesparende keuzes te maken om het gewenste ambitieniveau te bereiken. 
 • Haalbaarheidsstudies voor hernieuwbare energie en andere energiestudies vind je een mooie kans om impact te creëren. 
 • Je berekent de warmtestroom en het temperatuurverloop doorheen bouwknopen en werkt op termijn mee aan gespecialiseerde studies zoals simulaties voor visueel en thermisch comfort.


Duurzaamheidsadviseur

 • Je past de duurzaamheidprincipes toe op een ontwerp, licht dit toe aan een ontwerpteam en beoordeelt het project op basis van duurzaamheidsmeter GRO
 • Je draagt onze visie m.b.t. energiebewust, duurzaam en circulair bouwen graag en enthousiast over aan het ontwerp- en bouwteam. 
 • Je werkt mee aan onderzoeksprojecten en denkt mee na over de regelgeving van morgen. 
 • EPB-regelgeving en levenscyclusanalyses (bijvoorbeeld aan de hand van TOTEM) hebben weinig geheimen voor jou.


Wil jij graag deel uitmaken van ons Team Duurzaamheid? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar Nathalie van Hees en kom kennismaken!

Wat mag je van ons als werkgever verwachten? We zorgen voor een werkomgeving waar mensen graag het beste van zichzelf geven en zich verder kunnen ontplooien. Persoonlijk initiatief wordt aangemoedigd. Kennisverwerving om talenten optimaal te benutten evenzeer. We werken hard maar doen dat in een menselijke en gezonde sfeer met respect voor ieders werk-leven balans. Daar horen flexibele werktijden bij, zowel in een bediende- als zelfstandig statuut. Behalve werken vieren we samen ook graag feest (en dan hebben we het niet alleen over kerst), komen we regelmatig sportief voor de dag en zetten we onze schouders tweejaarlijks onder een benefiet-fietstocht.

Bij ons draait het niet enkel om projecten; we zorgen ook voor elkaar. We nemen verantwoordelijkheid voor ons eigen welzijn en waken over dat van onze teamgenoten. We zijn georganiseerd in zelfsturende teams omdat we geloven dat onze teams het best tot ontplooiing komen wanneer ze voorzien van de nodige tools en een bereidwillige omkadering autonoom hun parcours kunnen uitstippelen.

Onze klanten gaan met ons in zee omdat ze weten dat hun gebouw of ontwerp bij ons in goede handen is en de juiste aandacht krijgt. BB'ers streven ernaar projecten slimmer, duurzamer, technisch knapper en zo goed mogelijk uitgevoerd af te leveren. Niet voor de sport, wel omdat wij als BB’ers gedreven zijn door de betekenisvolle impact die we hebben op onze klanten, opdrachtgevers, eindgebruikers, het milieu en de toekomst.

Check zeker deze referentieprojecten (duurzaam bouwen)

Check zeker deze referentieprojecten (EPB) 

Tot snel?!