​Op stap met onze experten: brandveiligheidsadvies (3)

Wist je dat Bureau Bouwtechniek ook een team brandspecialisten in huis heeft? Dit team maakt er zaak van om in elk project de vinger op brandveiligheid te leggen. Dit doen ze in de eerste plaats in eigen huis door waakzaam te zijn voor hun collega’s. Niet getreurd, af en toe laten we ze ook graag los op een ander project, bijvoorbeeld het jouwe, dat ze van een uiterst professioneel advies voorzien. 

Nadja Van Houten Julie Janssens Alexander Scheepers en Katalin Urban hebben elkaar gevonden in de passie die ze delen voor brand. Niet dat ze graag met vuur spelen, ze leggen het wel graag aan de schenen van iedereen die een loopje neemt met brandveiligheid. 

Misschien moet ik het woord aan de experten laten:

“Als we gevraagd worden om advies uit te brengen, gaan we grondig aan de slag met het regelgevend kader en de ontwerpwensen van de klant. We gaan voor een sluitend brandveiligheidsconcept dat tegelijkertijd maximale ontwerpvrijheid biedt. Vraagt dit aanpassingen in het ontwerp, of een afwijkingstraject, kunnen we dat beide voor de architect verzorgen. 

We zorgen ervoor dat gespecialiseerde studies uitgevoerd door externe bureaus vlot geïntegreerd geraken in het ontwerp, zonder extra inspanningen van de ontwerper, eigenaar of bouwheer.

Als uitvoerend architect met ervaring in zeer uiteenlopende projecten denken we proactief mee aan de uitvoerbaarheid van het brandveiligheidsconcept. We streven ernaar om creatieve oplossingen te vinden en buiten de traditionele paden te treden.”

Naast nieuwbouw zetten ze ook graag hun tanden in bestaande gebouwen die een nieuwe bestemming krijgen of technische due diligence-onderzoeken. Als jij ook op zoek bent naar de hoogste standaarden van brandveiligheid moet je beslist eens met hen op stap gaan.

Neem het van mij aan, dit team is ambitieus, gebeten door meer weten en zit op hete kolen (echt sorry) om ook jouw project naar een hoger niveau te tillen op het gebied van brandveiligheid.

Zo vroeg Frank De Snoeck ons mee aan boord van het hoofdkantoor van Royale Belge in Watermael-Bosvoorde. We werkten voor het monumentale gebouw het brandveiligheidsconcept uit en volgenden de brandveiligheid verder op tijdens de werf. 

"Een totale renovatie van een iconisch en beschermd gebouw zoals de Royale Belge is geen eenvoudige opdracht en kan enkel tot een goed einde worden gebracht als alle teamleden hun taak correct en tijdig vervullen, wij zijn dan ook bijzonder tevreden dat we voor de brandveiligheid beroep hebben gedaan op Bureau Bouwtechniek." 

Merci Frank, we hadden het voor geen goud willen missen.