Gare Maritime wint RES Award 2020

Tijdens de derde editie van de Real Estate Society (RES) Awards, oftewel de Oscars van de vastgoedsector, werd Gare Maritime bekroond als het beste Belgische vastgoedproject van 2020 in de categorie Commerciële Gebouwen .

Het voormalige goederenstation op de site van Tour & Taxis werd herbestemd tot het grootste houten kantoorgebouw van Europa, dat ook volledig energieneutraal is. 

Dankzij onder meer de aanleg van een grote binnentuin en bomen en het toevoegen van winkels staat het gebouw inmiddels ook bekend als de ‘overdekte stad in de stad, waar het nooit regent’. 

Het oordeel van de jury: “Als één project in Brussel zonder woorden kan aantonen dat er een schitterende en duurzame toekomst kan weggelegd zijn voor vervallen patrimonium, dan wel Gare Maritime. De eigentijdse interpretatie van deze indrukwekkende en historische stationshal, met zijn vernieuwend werk- en retailconcept, is een uniek project te noemen. Het creëert niet alleen een aangename omgeving voor de dagelijkse bezoekers, het luidt ook een tijdperk in van een nieuw soort stedelijkheid.”

Naar project

In de pers