Gare Maritime wint ARC20 Architectuur Award

De ARC20 Architectuur Award gaat naar Gare Maritime, een project van Neutelings Riedijk Architecten i.s.m. BB. De jury, onder leiding van Dikkie Scipio, prijst de wijze waarop de architecten een prachtige overdekte stad hebben gerealiseerd.

Nieuw soort stedelijkheid
De jury is onder de indruk van de manier waarop Neutelings Riedijk Architecten met dit project bijdraagt aan de revitalisering van dit stadsdeel van Brussel. De architecten zijn erin geslaagd enorm veel vierkante meters toe te voegen. Tegelijkertijd deinzen ze er niet voor terug om ruimtes leeg te laten. Dat heeft geresulteerd in een mix van een nieuw soort stedelijkheid. Bovendien geeft het project door middel van hergebruik en de toevoegingen van hout een goed antwoord op het vraagstuk rondom duurzaamheid. Daarmee is Gare Maritime een prachtig voorbeeldproject voor de hedendaagse ontwerpopgaven in de architectuur.

ARC20 Architectuur Award

De ARC20 Architectuur Award wordt toegekend aan recent gerealiseerde projecten die hoge prestaties op het gebied van duurzaamheid in de ruimste zin van het woord op innovatieve wijze combineren met verrassende architectuur. 

Voor de ARC20 Architectuur Award zijn in totaal 138 projecten ingezonden. Daaruit selecteerde de jury drie nominaties: Gare Maritime in Brussel, Forum Groningen en Fort van Hoofddorp.