Gare Maritime haalt shortlist van EU MIES AWARD

Het reeds veelvuldig bejubelde en gelauwerde project Gare Maritime (i.s.m. Neutelings Riedijk Architecten) in Brussel heeft de shortlist van de EU Mies Award gehaald.

Een 7-koppige jury heeft in naam van de Europese Commissie en de Fundació Mies van der Rohe van de 532 inzendingen 40 projecten uit 18 landen weerhouden die meedingen naar de prestigieuze award.

"Veel van de onderwerpen die aan de orde kwamen, komen overeen met de doelstellingen van het Nieuwe Europese Bauhaus - bouwen aan een duurzame toekomst door creativiteit, innovatie en verbeelding - en richten zich op hergebruik encirculariteit als een belangrijke vorm van duurzaamheid; inclusie door collectieve en participatieve processen die nieuwe benaderingen van stedelijke ontwikkeling in kaart brengen en daardoor bijdragen aan de verbetering van lokaal en mondiaal beleid; en het gebruik van materialen, vaardigheden en technologie in verband met esthetische en algemene waarden."

De vijf finalisten worden op 16 februari bekendgemaakt. 

Proficiat collega's Jan Moens, Nadja Van Houten, Jan-Hendrik Beckx, Gretel De Smet, Kathleen Rens, Paulus Present, Stephanie Van Goethem, Gert Biebauw, Bart Van den Bossche en Martijn Vyncke voor dit straf staaltje teamwork!

naar project