Feestelijke opening Koningin Elisabethzaal

Op zaterdag 26 november 2016 speelt de Filharmonie de gloednieuwe concertzaal van het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp in.

© BB

De Koningin Elisabethzaal is met haar 2.000 zitplaatsen in auditoriumstijl hét paradepaardje van het nieuwe gebouwencomplex naast de Zoo van Antwerpen.

De unieke zaalvorm en beweegbare panelen, getekend door Kirkegaard Associates, zorgen voor een uitmuntende geluidsresonantie en akoestiek. 


© BB

Extra troeven:  

  • Bezoekerscomfort, audiovisuele perfectie: met een waaier aan technische mogelijkheden komen we tegemoet aan de noden van de moderne congresbezoeker.
  • Multifunctioneel plus een supersnelle rotatie dankzij een minimale turnovertijd (opbouw en afbraak van een productie). Het opstellen van de belichting en decors gebeurt boven het plafond van het auditorium. Hierdoor kan een plenaire sessie tijdens de middag perfect gecombineerd worden met een concert 's avonds.
  • De uitgebreide logistieke zone met onder meer liften die elke zaal toegankelijk maken voor personen met een fysieke handicap, maar ook perszalen en stockageruimte.

Lees meer over het Elisabeth Center Antwerp

© Render SimpsonHaugh and Partners