Bureau Bouwtechniek is coördinerend en uitvoerend architect van project Lake Side op de Tour & Taxis site

De transformatie van de iconische Tour & Taxis site in Brussel gaat zijn laatste fase in : fase Lake Side

Bureau Bouwtechniek werkt als coördinerend en overkoepelend uitvoerend architect mee aan wat nu al een internationaal voorbeeldproject op het vlak van stadstransformaties genoemd mag worden. 

Samen met vastgoedontwikkelaar en investeerder Nextensa en een team van nationale en internationale toparchitecten zetten we mee onze schouders onder de realisatie van een duurzaam en hoofdzakelijke residentieel programma, goed voor circa 800 nieuwe woningen.

 

Als overkoepelend uitvoerend architect zorgen we ervoor dat de doelstellingen en het proces voor alle partners altijd en overal inzichtelijk en up to date zijn en helpen we de ontwerpende architecten met alle technische en financiële vraagstukken, zodat zij zich volledig op het ontwerp kunnen toeleggen.

De vergunning voor de ontwikkeling van fase Lake Side van zo’n 140.000 m² werd recent aangevraagd. Als alles volgens plan verloopt zullen de werken begin 2025 starten en zal de continuïteit van de ontwikkeling van deze unieke plek een bruisend en intrigerend sluitstuk kennen.

Naar project

In het recente verleden stonden we op de deze site mee aan de wieg van zowel de Gare Maritime als het Herman Teirlinckgebouw en de renovatie van het Atelier des tracteurs. 
20 jaar eerder waren we betrokken bij de renovatie van het Koninklijk Pakhuis zelf waar we sinds een 7-tal jaar ook kantoor houden. Onze betrokkenheid met deze site gaat dus niet over een nacht ijs.

We zijn bijzonder trots op de inzet en het enthousiasme van onze collega's Jan Moens, Thijs Verfaillie, Kasper Habtie, Nadja Van Houten, Mieke Van der Linden, Dana Dee, Raphaël Roland, Domien Demey, Sofie April, Kris Broidioi, Andreas Porreye, Christof Nollet, Katrien Nevejans, Lore Adriaenssens en Emma Van De Steene.