Beyond Bim

Pieter Pauwels van de UGent en Stefan Boeykens van KULeuven organiseren een open symposium dat de grenzen en mogelijkheden van BIM aftast en in kaart brengt.

Beyond BIM 
BIM wordt meer en meer ingezet in het architectuur ontwerp en de bouwindustrie. Hoog tijd dus om verder te kijken dan de toepassingen die BIM vandaag kent en te onderzoeken of de bouwkundige informatie gemodelleerd in BIM-omgevingen kan worden gecombineerd met informatie uit andere domeinen.

Beyond BIM ambieert een forum voor onderzoekers rond BIM in België op te starten. De initiatiefnemers namen Bureau Bouwtechniek en Universiteit Gent onder de arm als ondersteunende partners. Bedoeling is om verschillende sprekers uit te nodigen om vanuit hun werk- of onderzoeksveld te tonen hoe ze BIM gebruiken en hopen in te zetten in de toekomst.

EVR/BB/ARCADIS: IT Labo's en Datacenter UGent: architectuur en stabiliteit

EVR/BB/ARCADIS: IT Labo's en Datacenter UGent: technieken en geïntergreerd model.

Beyond BIM 2015 
In dit symposium wordt stilgestaan bij de combinatie van BIM met simulatie, sensor, GIS, erfgoed, product en FM-data, etc.

Beyond BIM 2015 zoekt

  • bijdragen die beginnen buiten BIM (simulatie, sensor, GIS, erfgoed, product en FM-data) en gericht zijn op het overbrengen van hun gegevens naar de ontwerpend architect en bouw expert; 
  • bijdragen die kijken naar de technische aspecten van het combineren van BIM informatie met andere informatie;
  • positie-statements met betrekking tot toekomstige toepassingen en onderzoeksvelden.

Deadline vrijdag 30 oktober 2015. Informatie over onderwerpen en indiening vind je hier.

Showcase 2015
Léon van Berlo van de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO) geeft een presentatie over de BIM Server en de verschillende projecten waarin deze wordt ingezet.

Praktisch
woensdag 9 december 2015
9:00 - 18:00u
Departement Architectuur en Stedebouw
UGent
J. Plateaustraat 22
9000 Gent

Inschrijven

Contacteer de organisatoren
Pieter Pauwels
Stefan Boeykens