BB presenteert paper op 6de Internationale Conferentie Bouwfysica

De Internationale Conferentie voor Bouwfysica is het officiële congres van de Internationale Vereniging van Bouwfysica. De eerste editie werd gehouden in Eindhoven (NL) in 2000.

De 6de editie focust op Bouwfysica voor een duurzame gebouwde omgeving. Gastheren in het Italiaanse Turijn zijn het Politecnico di Torino en het Associazione Termotecnica Italiana Piemonte.

BB werd geselecteerd met zijn studie Gevelrenovatiestrategieën. Case study van het gebouwencomplex “K12” gelegen op de campus van het Universitair Ziekenhuis te Gent

Deze haalbaarheidsstudie is door de grondigheid van de analyse en de uitgewerkte gevelrenovatiestrategieën een betrouwbaar instrument voor een toekomstige gevelrenovatie. Op basis van dit beslissingsinstrument kan de bouwheer of een ontwerpteam evalueren welk gevelrenovatiescenario aangewezen is voor verdere uitwerking. 

Joni Staljanssens en Stéphanie Mangé zullen BB ter plaatste vertegenwoordigen. De paper werd eerder ook al opgenomen in het NZEB Symposium Passive and Beyond.

“Met dit beslissingsinstrument kunnen eenvoudige renovatiescenario’s efficiënt afgewogen worden tegen technisch complexe scenario’s” (Joni Staljanssens)


Scenario's voor gevelrenovatiestrategieën.

Praktisch:
14 - 17 juni 
Politecnico di Torino 

Organisatie: The International Association of Building Physics (IABP)
Sponsors: Politecnico di Torino, Associazione Termotecnica Italiana / Sezione Lombardia

Programma