BB for De Toren

Fietsen voor het goede doel uitgesteld

Ten gevolge van de Corona crisis stellen we onze fietsfeest in Spa uit tot 2021. Afspraak in Spa tussen 17 en 19 september 2021. Zelfde concept, zelfde goede doel.

In 2021 klimmen we opnieuw in het zadel, dit keer voor De Toren, een dagcentrum in Antwerpen dat mensen met jongdementie opvangt.

Jongdementie treft mensen voor ze de leeftijd van 65 bereiken. Naar schatting zijn er dat in Vlaanderen 5.461. Mensen met jongdementie kunnen niet alleen thuisblijven terwijl de stap naar een woonzorgcentrum in deze fase nog te groot is. Een dagcentrum als De Toren biedt voor deze jongdementen een veilige en solidaire thuis

De Toren
Samen met de bezoekers ontwikkelen mantelzorgers en vrijwilligers een gericht activiteitenaanbod dat afgestemd is op de leeftijd, de levensfase, lichamelijke conditie en interesses van de bezoekers. Een evenwicht tussen zinvolle inzet, ontspanning, therapeutische activiteiten en psychosociale ondersteuning staat centraal in hun werking.

  • Dagcentrum De Toren is opgericht in 2015 en gehuisvest in WZC Sint-Camillus in Antwerpen. Het ontvangt subsidies om dagelijks 6 mensen op te vangen.
  • Op amper 5 jaar tijd is het centrum reeds slachtoffer van zijn eigen succes. In de praktijk staan er dagelijks nl. gemiddeld 10 tot 15 mensen aan de deur.

Wij geloven in zowel de nood als de kwaliteit van een centrum als De Toren en willen dit dan ook graag mee ondersteunen. Met onze mooie sponsoractie kunnen we een wezenlijk verschil betekenen voor de werking en de toekomst van Dagcentrum De Toren.

SAVE-THE-DATE

  • vrijdag 17/09/2021: we fietsen in pelotons mét ondersteuning van Antwerpen naar Spa
  •  zaterdag 18/09/2021: we fietsen een schoon toerke in Spa (120, 90 of 45 km) – enkel fietsen op zaterdag kan uiteraard ook

Wij willen dit event graag sponsoren.
Ik fiets graag mee.

BB for De Toren kan rekenen op volgende partners: