Veiligheidscoördinatie

Ons team veiligheidsexperten is van vele markten thuis. Het kan een aanzienlijk portfolio voorleggen en vertoeft regelmatig als ervaringsdeskundige in professionele netwerken.
Havenhuis 10022015 5821 1192
Choice STUK 13 6 22 569 A3413 Gemiddeld

Wat zegt de wet?

Een veiligheidscoördinator is verplicht, zowel tijdens de ontwerpfase als de uitvoering, wanneer minstens twee aannemers tegelijkertijd of achtereenvolgens werken uitvoeren op dezelfde werf. 

Bij werven vanaf 500 m2 stelt de opdrachtgever de veiligheidscoördinator aan, in het andere geval kan de aanstelling ook gebeuren door de bouwdirectie belast met het ontwerp.

Al onze veiligheidscoördinatoren zijn ook architect, ingenieur of hebben een bouwkundig diploma op zak.

Dilbeek 14 04 2021 BY7 I9700 4041

Waarom zijn onze veiligheidscoördinatoren uniek?

Onze veiligheidscoördinatoren combineren kennis over wetgeving met ervaring op de werf. Beide houden ze up to date. Wetgeving door de veranderingen in de regelgeving op de voet te volgen. Werfervaring door behalve als veiligheidscoördinator ook als uitvoerend architect werven op te volgen.

Als we zowel als veiligheidscoördinator als als uitvoerend architect bij een opdracht betrokken worden, krijgt u er een uniek teamlid bij. Een dat heel dicht bij het ontwerp staat, op de hoogte is van de projectplanning en proactief de veiligheidsopdracht uitvoert.

Wat doen wij anders?

Als veiligheidscoördinator zorgen we er niet alleen voor dat we aan alle wettelijke verplichtingen voldoen, we gaan uitgebreider en grondiger te werk. Niet omdat we per se de beste leerling van de klas willen zijn, wel omdat we met veiligheid geen loopje nemen. Graag grondig dus.

  • Een doordachte veiligheidsaanpak beperkt zich niet tot de werf. We vinden het een meerwaarde om de architect al in ontwerpfase te adviseren op het vlak van regelgeving en normen die betrekking hebben op veiligheidsaspecten. Is er veiligheidsbeglazing voorzien in het ontwerp? Zijn de borstweringen hoog genoeg? Wat met valbeveiliging op daken? We vinden het al in deze fase van het ontstaan van een gebouw belangrijk na te denken over hoe het straks veilig kan gebruikt en onderhouden worden.
  • Ook op de werf zijn we graag regelmatig geziene gasten. Niet omdat we tijd over hebben, wel omdat we ons engagement ernstig nemen. We zijn betrokken en volgen de planning nauwgezet op om zeker op de kritieke momenten van de werf aanwezig te zijn. Liefst kijken we proactief mee naar het plan van aanpak van die fases om wederzijdse risico's te beperken wanneer verschillende aannemers samen aan het werk zijn.
  • Om uw gebouw ook in zijn gebruiksfase van een goede handleiding te voorzien, krijgt u van ons een uitgebreid PID dat alle documenten bundelt die een gebruiker nodig heeft om uw gebouw veilig te onderhouden. Behalve het As built dossier bevat ons PID ook instructiefiches, handleidingen en attesten voor het gebruik van het gebouw.

Maak kennis met onze veiligheidscoördinatoren

Team Veiligheid (4)

B B Barbara Arts

arch. Barbara Arts

Projectarchitect
Veiligheidscoördinator
E-mail |
B B freya

ing. Freya Michiels

Projectingenieur
Veiligheidscoördinator
E-mail |
B B Ken Koolsaet 7293 Large

Ken Coolsaet

Adviseur platte daken
Veiligheidscoördinator
E-mail |
B B Tuur Van Dijck 7227 Large

arch. ass. Tuur Van Dijck

Adviseur platte daken
Veiligheidscoördinator
E-mail |

Benieuwd naar meer veiligheidscoördinatie?