Wooncomplex Nieuw Zuid Blok 16

Architect: Johannes Norlander Arkitektur (SE)
Bouwheer: Triple Living NV
Adviseurs: Establis (stabiliteit), CES (EPB, technieken)
Locatie: Antwerpen
Oppervlakte: 15.000 m²
Timing: 2014 -
Status: in ontwerp

© Sarah Blee
© Johannes Norlander Arkitektur

Projectondersteuning I Samenwerking

Nieuwbouw van een wooncomplex met gemengd programma: 70 appartementen, een kantoor, een horeca zaak, ondergrondse parkeergarage met bergingen, technische ruimten en fietsenstalling en een voor de bewoners toegankelijk dakterras.

Ter plaatse gestort beton
Opvallend ontwerpaspect zijn de ter plaatste gestorte betonnen terrassen, uitgevoerd als horizontale slabben met een achterliggende glazen gevel met aluminium schrijnwerk. Om een monochroom beeld te verkrijgen, worden alle elementen (schrijnwerk, gevelcassettes, deuren, borstweringen, etc.) afgestemd op het ter plaatse gestort beton door middel van een structuur poedercoating. 

Op de begane grond wordt er een plint voorzien, op het dak een looppiste.

Bureau Bouwtechniek staat in voor de bouwtechnische ondersteuning en technische assistentie van het architectenteam tijdens het ontwerpproces, de opmaak van de uitvoeringsplannen, de uitwerking van technische details, de opmaak van het bouwkundige bestek en de controle op de uitvoering.

BB team: ir. arch. Thijs Verfaillie, ir. arch. Jolien Van Bever, ir. arch. Karen Josso, ir. arch. Paulus Present, Hanne Vanbrabant, arch. Janne Koevoets, ing. Hans De Neve