Woon- en kantorencomplex Nieuw Zuid Blok 17

Architect: DRDH Architects
Bouwheer: Triple Living NV
Adviseurs: VK Architects & Engineers (stabiliteit, technieken, EPB, akoestiek), Technix (VC), BAS Smets (landschap)
Locatie: Antwerpen
Oppervlakte: 18.800 m²
Budget: € 30.000.000
Timing:  2017 -
Status: in uitvoering

© DRDH Architects

Projectondersteuning I Samenwerking

Bouw van een woon- en kantorentoren op de Antwerpse site Nieuw Zuid. Het complex bestaat uit twee vormelijk van elkaar te onderscheiden delen. Het horizontale volume, een kantoorgebouw met vier verdiepingen culmineert in een woontoren van 24 verdiepingen met 160 appartementen en 3 ondergrondse lagen parking.  

Geprefabriceerde betonnen gevel
Het gebouw heeft een façade van baksteen die zich achter een structuur van prefab betonelementen bevindt. Deze betonnen gevelelementen leveren ruime externe balkonruimte op. De binnenruimtes spelen met verhogingen, vides, en glaspartijen tot op de grond.

Bureau Bouwtechniek
BB staat in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van DRDH Architects vanaf de fase voorontwerp. BB neemt de technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van de uitvoeringsplannen, de uitwerking van technische details, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering voor zijn rekening.

BB team: ir. arch. Joris Minnen, ir. arch. Elien Van Gestel, ir. arch. Marie Lievrouw, arch. Tiny Vandenberghe, arch. Sebastian De Meyere, ir. arch. Omer Kurtulus, ir. arch. Jolien Van Bever