Voorpost Brandweerkazerne

Architect: HUB 
Bouwheer: AG Vespa  
Adviseurs: BAS (stabilitieit), Atlas Building Engineering (technieken, EPB) 
Locatie: Antwerpen  
Oppervlakte: 2 015 m²
Timing: 2010 – 2013    
Budget: € 1.900.000   
Status: gerealiseerd

© Ilse Liekens

Projectondersteuning Samenwerking

Verbouwing van een kantoorgebouw uit de jaren '50 tot de voorpost van een hedendaagse brandweerkazerne in de historische binnenstad.
Het gebouw maakt deel uit van een historisch woonblok in het centrum van de stad. Speerpunten van het programma zijn: vlotte circulatieruimte en een penthouse met een beschermde patio en uitzicht over de daken van de stad. De buitenkant combineert een industriële look met verfijnde en technische detaillering. Beide geven het gebouw een duidelijke maar niet te uitgesproken identiteit.

Bureau Bouwtechniek 
BB staat in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het architectenbureau HUB vanaf wedstrijdfase. De technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering.   

BB team: arch. Lieselot Prinsie