Stadhuis Antwerpen

Architect: HUB 
Bouwheer: Stadsbestuur Antwerpen     
Adviseurs: Origin (restauratie), Daidalos Peutz (akoestiek), BAS (stabiliteit), RCR (technieken), FPC (brandveiligheid), Germaine Kruip     
Locatie: Antwerpen    
Timing: 2015 –  
Budget: € 26.000.000   
Status: in ontwerp

© Sarah Blee
© renders: HUB

Projectondersteuning I Samenwerking

Restauratie en herinrichting van het stadhuis in Antwerpen. Het stadsbestuur wil van het stadhuis opnieuw een echt ‘huis van de stad’ maken. De benedenverdieping wordt daarom opengesteld voor het publiek en alle schepenen en hun kabinetten komen weer onder één dak. Het gebouw zal van meer comfort voorzien worden en ook echt duurzaam gemaakt worden.

Opvallende ingrepen:

  • reorganisatie van de benedenverdieping tot een open, publieke ruimte   
  • grondige verbouwing van de tweede verdieping, straks de thuishaven van de schepenen en hun kabinetten, met centraal 2 dubbelhoge ruimten: de vestibules.

In het kader van de restauratie van het stadhuis werden er verschillende vooronderzoeken uitgevoerd, waaronder visuele inspecties, fotoreportages en grafische opmetingen.

Bureau Bouwtechniek
BB staat in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het architectenbureau HUB vanaf wedstrijdfase en neemt de technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering voor zijn rekening.

BB team: arch. Bert Van den Bergh, arch. Barbara Arts, arch. Eyukewe Nicolas Dogo