RTBF Charleroi

Architect: V+
Bouwheer: RTBF 
Adviseurs: Bureau d'études Greisch (technieken, stabiliteit), Daidalos Peutz (akoestiek, EPB, BREEAM assessor) 
Locatie: Charleroi 
Oppervlakte: 2.750 m² 
Timing: 2013 – 2017
Budget: € 5.000.000
Status: opgeleverd

© V+ & Maxime Delvaux

Projectondersteuning I Samenwerking 
Technisch advies I Veiligheidscoöridnatie

Uitbreiding van het bestaande gebouw van de RTBF. Deze nieuwbouw wordt het audiovisueel centrum van Charleroi, de nieuwe toegang tot Mediasambre (een samenwerking tussen RTBF en Télésambre) aan de vernieuwde Place de la Digue.

Laag-energie gebouw
De hoge akoestische eisen, de energieprestatie-eisen en het beoogde very good Breeam-label gaan hand in hand met de architectuur. Speciale aandacht ging o.a. uit naar het gedetailleerd ontwerpen van de akoestische binnenwanden en de gevel. De gevel is hét projectelement dat al deze strenge eisen integreert.

Bureau Bouwtechniek 
BB staat in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het architectenbureau V+ vanaf wedstrijdfase. De technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering behoren tot het takenpakket van BB.  

BB team: ir. arch. Julie Janssens, arch. Johan Cordonnier, int. arch. Katie Van der Borght, ing. Freya Michiels, arch. ass. Ken Coolsaet