Politiekantoor

Architect: Julien De Smet Architecten 
Bouwheer: AG Vespa  
Adviseurs: Util (stabiliteit), BB (technieken)  
Locatie: Antwerpen 
Oppervlakte: 600 m²
Timing: 2010 –  2014  
Budget: € 830.000  
Status: opgeleverd

© Bart Gosselin 

Projectondersteuning | Samenwerking

Bouw van een nieuw politiekantoor in Berchem.
In het hart van Oud-Berchem werd geïnvesteerd in een nieuw en duidelijk zichtbaar wijkkantoor voor de Lokale Politie Antwerpen.

Het bestaande gebouw heeft in het verleden o.a. gediend als benzinestation, bankkantoor met gewapende kluiskamer op de verdieping en restaurant. Na een volledige ontmanteling werd het gebouw verhoogd met 2 niveaus en integraal ingepakt met een alternerende schil van hout en glas. De houten textuur is een hedendaagse vertaling van de verouderde baksteen van de gevels in de buurt.

De uitbreiding is opgevat als een licht betonskelet, met gevels opgebouwd uit een houten structuur waarin het buitenschrijnwerk vervat zit. De detaillering is eenvoudig maar strak

Bureau Bouwtechniek
BB staat in voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van het Brusselse architectenbureau Julien De Smet vanaf wedstrijdfase. De technische assistentie tijdens het ontwerpproces, de opmaak van de uitvoeringsplannen, de uitwerking van technische details, de opmaak van het bouwkundige bestek, de raming en de controle op de uitvoering. 

BB team: ing. Martijn Vyncke, Glenn Verdyck