Hotel White Residence

Architect: David Chipperfield Architects i.s.m. BB
Bouwheer: VDD project development BV
Adviseurs: Origin (restauratie), Arjaan De Feyter (interieur), Mouton (stabiliteit), HP engineers (technieken), Blasco (akoestiek)
Locatie: Nieuwpoort
Oppervlakte:
Timing
Budget:
Status: in ontwerp

©Tim Fisher

Projectondersteuning I Samenwerking

Renovatie, restauratie en nieuwbouw van het als monument beschermde Grand Hotel of white Residence

Het gebouw uit 1924 geldt als één van de meest iconische aan de Belgische kust. De ‘White Residence’ is een schoolvoorbeeld van art deco en stond vroeger beter bekend als ‘Le Grand Hotel’. In 1981 werden de gevels in natuursteen en bepleisterde baksteen reeds beschermd, net als delen van het interieur.

Bureau Bouwtechniek
BB is verantwoordelijk voor de volledige bouwtechnische ondersteuning van de architecten tijdens het ontwerpproces, de opmaak van de uitvoeringsplannen, de ontwikkeling van technische details, de opmaak van het bouwkundig bestek en raming. BB leidt ook de controle van de uitvoering.

Team BB: ir. arch. Arno Van Hulle, ir. arch. Jona Van Steenkiste, ir. arch. Ruben Van Vooren, ir.arch. Dana Dee, arch. Lieselot Prinsie, ir. arch. Thijs Verfaillie, ir. arch. Febe Lanckmans, ir. arch Elien Coppitters, arch. Raf De Preter, Hanne Van Brabant, ing. Julie Huybrighs, ir. arch. Marleen Meulenbergs