RTBF

Architects: V+ in association with MDW Architecture
Client: RTBF
Advisors: Tractebel Engineering (stability, special techniques, EPB, acoustics), KAHLE Acoustics (specialized acoustics), SOCOTEC (safety coordination)
Location: Brussels 
Surface: 38.000 m²
Timing: 2015 - 
Budget: € 71.500.000
Status: design

© V+/MDW & Maxime Delvaux

Project support I Collaboration

Construction of the new RTBF headquarters at the Boulevard Auguste Reyers in Brussels. The building is conceived as an Italian palazzo, a courtyard wrapped by a transparent square structure with a striking light transmission.

Bureau Bouwtechniek
BB supports Vplus and MDW Architecture from competition phase. Bureau Bouwtechniek was responsible for the estimates in the competition phase and will keep financial supervision during the further process.

Team BB: arch. Francesca Crosby