Residential complex Ecodroom

Architect: HUB en Archiles
Client: Zwemdoksite nv (Van Roey – Vanhout – DMI)
Advisors: Cenergie (techniques), Botec (stability), Forté (stability), A-Safety (safety coordination) Location: De Werft, Geel
Surface: 28.500 m²
Timing: 2008 - 2015 
Budget: € 24.575.000
Status: realized 

© Ilse Liekens

Project support I Collaboration

Construction of a complex with apartments, serviced residences, commercial spaces, offices and an underground car park in the centre of Geel. The blocks are built around a public courtyard. The public character of the garden is emphasized by the presence of the new district court which stands in the garden as a pavilion and is connected to the entrance of the residential complex.

The complex consists of several buildings that are architecturally linked together in a coherent way. The buildings are the home of several low-energy housing typologies.

Bureau Bouwtechniek is responsible for the complete construction-technical support of HUB from the tendering phase. BB is responsible for technical assistance during the design process, the layout of the implementation plans, the blueprint of constructional specifications and estimates. BB leads the monitoring of the implementation.

BB team: ir. arch. Gretel De Smet, arch. John Pipeleers