Campus The Winepress

Architect: TV Office Kersten Geers David Van Severen I Util
Client: Provincie Vlaams Brabant
Advisors: Studiebureau Boydens (techniques) 
Location: Leuven
Surface: 3200 m²
Timing: 2011 - 2017
Budget: € 4.900.000 
Status: realized 

© Sarah Blee

Project Support I Collaboration

Construction of a campus for the first stage of the Winepress.
The Winepress is a robust and compact building. Sports hall, playground and the stretch of classrooms are combined in a thoughtful way. The sequence of 22 classrooms with a view of the rooftops of Leuven produces a range in which larger classrooms, time-out rooms and activity rooms sometimes have combined views of the playground and sports hall.

Bureau Bouwtechniek is responsible for the complete construction-technical support of the TV Office Kersten Geers David Van Severen I Util. BB is responsible for technical assistance during the design process, the layout of the implementation plans, the blueprint of constructional specifications and estimates. BB leads the monitoring of the implementation.

Team BB: ir. arch. Sebastiaan Schelfaut