Administrative Centre

Architect: BRUT architectuur
Client: Gemeente Willebroek
Advisors: Util (stability), Bureau Bouwtechniek (techniques), Landinzicht (landscape architect), Aron (archaeological research)
Location: Willebroek     
Surface:  5.000 m²     
Timing: 2009 - 2012    
Budget:  € 6.000.000 
Status: realized 

© Steven Neyrinck

Project Support I Collaboration
Technical advice
 I EPB, techniques, safety coordination

Design and construction of a new building for the administrative centre in Willebroek with an open entrance area as an extension of the square, with public and private rooms, light natural stone façade, green roofs and garden.

As a first execution of the 'master plan relocation of the municipal and public welfare services', a new administrative centre was built, within which all these services could be centralized. The new public building occupies a prominent place in the Willebroek skyline. At the same time, the new building was made to fit the look and feel of the street and building block.

Bureau Bouwtechniek is responsible for the complete construction-technical support of BRUT architecture from the tendering phase. BB is responsible for technical assistance during the design process, the layout of the implementation plans, the blueprint of constructional specifications and estimates. BB leads the monitoring of the implementation

Team BB: arch. Johan Cordonnier, int. arch. An Vanderveken, ing. Martijn Vyncke, arch. Barbara Arts, arch. ass. Ken Coolsaet